Blog

Amit a Victron Energy Blue Smart IP65 töltőkről tudni kell

Demeter Gábor
Demeter Gábor
2023.04.25 08:57
Amit a Victron Energy Blue Smart IP65 töltőkről tudni kell

A Victron Energy Blue Smart IP65 töltőjének több különféle típusa létezik. Mindegyikükről elmondható, hogy egy innovatív, professzionális szintű akkumulátortöltő integrált Bluetooth csatlakozási lehetőséggel. A szóban forgó töltő tökéletesen alkalmas műhelyben, valamint gépjárműveken lévő eszközökkel történő használatra. Ide sorolható a hagyományos autó, a motorbicikli, a motorcsónak és a lakóautó is.

A Victron Energy Blue Smart IP65 töltőiről dióhéjban

Mindegyik ilyen eszközről kijelenthető, hogy intelligensen képes feltölteni az aksit, méghozzá tökéletes állapotúra. A folyamat egy hétlépéses töltési algoritmussal megy végbe, így lehet a legtöbbet kihozni az akkuból. Ez a töltő nemcsak arra képes, hogy ellássa az aksit a számára szükséges energiával, hanem annak kitűnő állapotát is fenn tudja tartani. Ilyen töltővel szavatolható, hogy jobb legyen az akkumulátor teljesítménye, és az élettartama is hosszú legyen.

A nullára lemerült akkumulátorok feltöltésére is alkalmasak lehetnek az ilyen töltők. Az akkuk feltöltését gyengeáramú kényszertáplálással próbálja meg. Amikor az akku sarkain elegendő feszültség jelenik meg, akkor pedig már a szokásos módon történik a töltés folyamata.

További tudnivalók erről a töltőről

A Victron Energy IP65 töltőit könnyen hozzá lehet csatlakoztatni az akkumulátorhoz. A webáruházunkban megvásárolható ilyen töltőkhöz tartozik krokodilcsipesz, valamint M8-as gyűrűs csatlakozó is. Ezekkel igen egyszerűvé válik a csatlakoztatás. Adott esetben akár folyamatosan csatlakoztatva is lehet hagyni az eszközt.

Az aksi állapotát távolról is ellenőrizni lehet. Ez az integrált Bluetooth csatlakozási egységnek köszönhető. A töltő, továbbá az akkumulátor állapota így bármikor megtekinthető az okostelefonodról, tabletedről vagy laptopodról. A VictronConnect alkalmazásnak hála a töltő minden beállítása programozhatóvá válik.

Miért a profik választása ez a töltő?

A Victron Energy IP65 töltői önműködő áramellátási funkcióval rendelkeznek. Ellenállnak a víznek, a pornak és a vegyi szennyeződéseknek. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a teljesen kisütött, “halott” akkumulátorok töltésére is alkalmas lehet egy ilyen eszköz.

Működik szélsőséges hőmérséklet mellett is, akár a legzordabb hegyvidéki időjárás mellett sem mond csődöt egy ilyen töltő. Mínusz 30 fokig biztonsággal lehet használni. A telepítés, konfigurálás, a feszültség és áramerősség kiolvasása a Bluetooth Smart segítségével nagyon egyszerű. És ha mindez nem volna elég érv, ezekre a töltőkre a gyártó öt év garanciát vállal.

Válaszd a megfelelő típust a járművedhez

Mivel minden járműben más és más típusú akkumulátor található, így más és más típusú töltő az ideális hozzá. A Victron Energy oldalán megtalálhatod, hogy milyen IP65 töltőre lehet szükséged, feltéve, hogy tisztában vagy azzal, milyen aksi van a te járművedben.

Külön feltüntetik, hogy melyik töltő az, amit ajánlanak, és melyik az, ami ugyan megfelel, de azért nem optimális. Az ajánlott töltővel az akkumulátor a lehető leghatékonyabban tölthető fel. Amelyik az OK jelzést kapta, az a töltő ugyan használható az adott akkuhoz, ám lehet, hogy hosszabb időt vesz igénybe a töltési folyamat az ideálisnál.

Ha segítségre van szükséged a megfelelő Victron Energy IP65 töltő kiválasztásához, írj nekünk még ma! Munkatársaink igyekeznek a lehető leghamarabb válaszolni a kérdésedre.