Blog

Demeter Gábor
2022.01.25 21:04
Miért éri meg AAA akkumulátorokra váltani?

Napjainkban egy átlagos háztartásban elképesztő mennyiségű hulladék keletkezik. Gondoljunk csak a műanyag- és papírcsomagolásra, a kommunális szemétre vagy éppen az elektronikai hulladékra. Ezek nagy része sajnos a környezetet is károsítja - a hagyományos alkáli elemekre pedig ez hatványozottan igaz. Ha AAA akkumulátorra váltasz, a bolygónkat is segíted, és a pénztárcádat is kíméled.

Demeter Gábor
2021.10.14 10:18
Hogyan válasszunk egy jó okosórát

Ha okosóra vásárlásán gondolkodik, akkor valószínűleg észrevette a rengeteg elérhető okosórát - azonban mindegyik különbözik egymástól. Márkát keres vagy funkcionalitás alapján választ? Hogy megkönnyítsük a dolgot, íme néhány dolog, amivel tisztában kell lennie az okosóra vásárlása előtt, mivel nem minden az, aminek látszik ...

Demeter Gábor
2021.09.09 21:27
Inverter vásárlási segéd

Kezdd a tökéletes teljesítményű inverter keresését a legfontosabb figyelembe veendő funkciók áttekintésével.

Ez a vásárlási útmutató segít abban, hogy:

- Megismerd, mi az inverter, és felismerd a legfontosabb jellemzőit.

- Megismerd a különbséget az inverter és az inverter/töltő között.

- Megismerd az inverter kiválasztásakor feltett legfontosabb kérdéseket.

- Összehasonlítsd a különböző típusú invertereket.

- Megismerd az inverterek fontos funkcióit.

- Megtaláld a felhasználásodnak megfelelő invertert.

Demeter Gábor
2021.09.09 12:26
Li-polymer akkumulátorok

Erőteljes és rugalmas: a lítium-polymer akkumulátor

Egy biztos: a lítium akkumulátor technológia jelenleg vezető szerepet játszik a mobil tápegység területén. Csak nézzen a zsebébe: Kevés olyan okostelefon van, amely nem lítium-poylimer akkumulátorral működik. Mióta a svéd Ericsson mobilszolgáltató 1999-ben piacra dobta az első lítium-polymer akkumulátorral rendelkező mobiltelefont, a technológia az ipar elengedhetetlen részévé vált. Az okok sokfélék.

Demeter Gábor
2021.09.09 11:07
Lítium-polymer cellák duzzadása

Mitől duzzad a lítium-polymer akkumulátor?

Egy fontos pont minden bizonnyal az úgynevezett "duzzadás", a lítium-polymer cella természetes duzzanata teljesen feltöltött állapotban és ciklusonként. A teljesen feltöltött cella vastagabb, mint a lemerült. Töltés közben az elektródák vastagabbá válnak, így a cella összességében akár 15%-al több helyet foglal el. Az elemtartó kialakításakor ezt a "duzzanatot" mindenképpen figyelembe kell venni a gyártónak.

Demeter Gábor
2021.09.09 08:49
Elektromos repülőgépek

Vannak-e már elektromos repülőgépek a horizonton?

Az elektromos autók rég a piacon vannak, és azon tűnődhetsz, vajon mi vár az akkumulátoros technológiára. Például lehetséges-e magán- és kereskedelmi elektromos repülőgépek építése? A válasz erre a kérdésre, igen. Mielőtt azonban a kereskedelmi repülőgépek kihasználhatnák ezt a technológiát, néhány jelentős változásnak meg kell történnie. Az alábbiakban közelebbről vizsgáljuk meg az elektromos repülőgépek támogatói előtt álló kihívásokat.

A jövő fényes a lítium-ion akkumulátorok számára

A lítium-ion akkumulátorok 1999-es kereskedelmi forgalomba hozataluk óta a modern technológia és következésképpen a modern életmód szerves részévé váltak.

Demeter Gábor
2021.08.20 08:24
Mire érdemes inverter választás előtt figyelni?

Inverter választás előtt hasznos lehet a műszaki paramétereit ellenőrizni, hogy biztosan a megfelelőt válasszuk. Van néhány fontos tulajdonság, amit figyelmbe kell venni. Ha alultervezünk, nem tudjuk meghajtani a kívánt készüléket, és pénzt dobunk ki az ablakon. Ha túltervezünk szintén pénzt pazarlunk. Mutatjuk tanácsainkat...

Demeter Gábor
2021.07.22 07:38
Akkumulátor pénztárcabarát módon

Számodra is az ár a legfontosabb egy termék vásárlása során? Tapasztalatunk szerint legyen az bármilyen iparág, hatalmas befolyása van. Az természetes, ha a lehető legkedvezőbb ajánlatot keressük, hiszen megvan rá a lehetőségünk az óriási piacon. Nincs ez másképp az akkumulátorok esetében sem.

Te mit tennél, ha kedvenc elektronikai cikked akkumulátora váratlanul megadná magát? Cikkünkben most abban szeretnénk segíteni neked, hogy ilyen esetekben ne a legegyszerűbb, hanem a legköltséghatékonyabb megoldást válaszd!

2021.06.03 16:19
AGM Akkumulátorok

Blogcikkünkben az AGM akkumulátorokról írtunk, melyben megtudhatjátok, milyen területen melyik akkumulátort érdemes használni és mik az előnyei.

Laptop akkumulátorok helyes használata 1. rész

Bár néhány évvel ezelőtt a kivehető akkumulátor még teljesen elterjedt volt a laptopok körében, mára a gyártók nagy többsége beépített akkumulátorral látja el készülékeit.

Elektromos kerékpár vs. hagyományos

Sokszor megosztja a pedálozókat a téma, hiszen elektromos rásegítéssel kevesebb fizikai megterheléssel tehetünk meg nagyobb távot jelentős szintemelkedéssel, az elégetett kalóriák viszont elmaradnak ahhoz képest, amit egy hagyományos kerékpárnál tudunk lemozogni.