Blog

Elektromos Autó Töltőkábel Kiskokos: Minden, amit tudnod kell vásárlás előtt

Demeter Gábor
Demeter Gábor
2023.08.08 16:08
Elektromos Autó Töltőkábel Kiskokos: Minden, amit tudnod kell vásárlás előtt

Szia!

Ha most állsz először az elektromos autó vásárlásának küszöbére, és már látod magad előtt, ahogy suhanasz a városon keresztül, zero kibocsátással – gratulálunk! Az elektromos járművek a jövő, és nagyszerű döntést hoztál. Azonban mielőtt átszellemülnél a felhőtlen e-mobilitás örömében, pár fontos dolgot érdemes tisztázni.

Milyen töltőkábelt válassz?


Először is, nem mindegyik töltőkábel egyforma. Vannak különböző típusok, kapacitások és hosszúságok. Láttad már a Green Cell kínálatunkat? Például kínálunk olyan kábelt, ami 5 méteres, és akár 3,6kW teljesítményű töltést is tud. Aztán vannak erősebbek, amik 22kW teljesítményt is elbírnak. Érdemes tehát elgondolkodni, mennyi idő alatt szeretnéd feltölteni az autódat, és mennyiért.

Kompatibilitás:


Nem mindegy, milyen autót vettél vagy tervezel venni. Sok kábel, például a GC Type 2, számos márka modelleivel kompatibilis – mint az Audi E-Tron, Nissan Leaf, vagy a Toyota Prius Plug-In. De azért mindig ellenőrizd le a kompatibilitási listát.

Tartósság:


Az autókhoz való csatlakoztatás során a kábel sok igénybevételnek lehet kitéve. Fontos, hogy egy strapabíró, minőségi kábelt válassz. Például, tudtad, hogy vannak kábelek, amelyeket akár 10,000-szer is csatlakoztathatsz probléma nélkül? Ez napi használat mellett is 15 évig tarthat!

Hosszúság:


Egy rövid kábel lehet, hogy nem elég, ha a töltőoszloptól távolabb parkolsz. A 5 méteres kábel általában elég, de ha biztosra akarsz menni, akkor válassz hosszabbat.

Európai kompatibilitás:


Ha utazni is szeretnél az autóddal, akkor jó, ha tudod, hogy a Type 2 csatlakozó az európai standard. Így szinte bármelyik töltőállomáson töltheted az autódat kontinensen belül.

Befejezés:


Az elektromos autók korszaka csak most kezdődött, és te is azon szerencsések közé tartozol, akik a változás részesei lehetnek. Azonban, mint minden nagy döntésnél, itt is érdemes alaposan tájékozódni. Ne feledd: a kiváló autó mellett a megfelelő töltőkábel is hozzájárul az e-mobilitás élményéhez!

Reméljük, ezzel a kisokossal segíteni tudtunk a döntésben. Jó utat és kellemes töltést kívánunk!