Blog

Mire érdemes inverter választás előtt figyelni?

Demeter Gábor
Demeter Gábor
2021.08.20 08:24
Mire érdemes inverter választás előtt figyelni?

Inverter választás előtt hasznos lehet a műszaki paramétereit ellenőrizni, hogy biztosan a megfelelőt válasszuk. Van néhány fontos tulajdonság, amit figyelmbe kell venni. Ha alultervezünk, nem tudjuk meghajtani a kívánt készüléket, és pénzt dobunk ki az ablakon. Ha túltervezünk szintén pénzt pazarlunk. Mutatjuk tanácsainkat...

Tiszta szinusz inverter

 

Az inverter egy feszültség átalakító. A legelterjedtebbek a 12V illetve 24V-osak, melyek 230V-ot állítanak elő, ezzel lehetővé téve, hogy pl. autóban kedvenc otthoni kisgépünket, elektronikai vagy számítástechnikai eszközünket használjuk. Nagy a választék, segítünk a szűrésben. Mire figyeljünk?

 

1, Teljesítmény: Az invertereink adatlapjai tartalmaznak egy folyamatosan és egy pillanatnyi teljesítmény adatot. Alapvetően a folyamatost érdemes figyelni, azzal számoljunk. Tervezzünk túl! Pl. 1000W-os vízforralóhoz minimum 1500W-os invertert válasszunk.

 

2, Kimeneti jelalak: Módosított szinusz elég ha villanymotor nélküli eszközt vagy külső tápegységgel rendelkező eszközt használunk, pl vízforraló, telefon, laptop, tablet stb. Tiszta szinuszost válasszunk ventilátorhoz, turmixgéphez, szivattyúhoz, hűtőgéphez.

 

3, Biztosítsunk helyet az inverter hűtéséhez! A beépített ventilátorok ne legyenek eltakarva, a burkolatot ne fedjük le!

 

4, Szivargyújtóról max 180W-ig használjuk! Efelett csatlakoztassuk közvetlenül akkumulátorra.

Szivargyújtóról tölthetünk telefont, laptopot.

Halk működésű turbó ventilátorok

Rendkívül tartós burkolatok

Krokodil csipeszekkel gyors és biztonságos csatlakoztatás az akkumulátorra

INV15 model

Csúcsverziók 3000/6000W teljesítménnyel.