Blog

Hogyan válasszunk egy jó okosórát

Demeter Gábor
Demeter Gábor
2021.10.14 10:18

Ha okosóra vásárlásán gondolkodik, akkor valószínűleg észrevette a rengeteg elérhető okosórát - azonban mindegyik különbözik egymástól. Márkát keres vagy funkcionalitás alapján választ? Hogy megkönnyítsük a dolgot, íme néhány dolog, amivel tisztában kell lennie az okosóra vásárlása előtt, mivel nem minden az, aminek látszik ...

Garmin okosóra

Akkumulátor-kapacitás

Nem szeretné, hogy a nap vége előtt lemerüljön az akkumulátor, ezért ez nagyon fontos szempont. Sok okosóra akkumulátorának kapacitása nagyon kicsi, így ha zenét fog hallgatni és követni fogja az erőnlétét, győződjön meg arról, hogy megfelelő méretű akkumulátorral rendelkezik. Például az Apple Smartwatch akkumulátora elég alacsony teljesítményű, mindössze 205 mAh, míg pl a Garmin okosóra csaknem kétszerese a 350 mAh. A 350 mAh akkumulátor több mint 1 hét készenléti és 3 órás beszélgetési időt biztosít.

Xiaomi okosóra

Stílus

Nos, gyakran ez jön le az egészből - mennyire jól néz ki a csuklóján. Az okosóra rendelkezik a legmenőbb funkciókkal, de ha úgy néz ki, mintha valami amit inkább elrejtene, akkor semmit nem ér vele. Vannak jó megjelenésű darabok, attól függően, hogy milyen stílust szeretne. Szeretjük a Xiaomi okosórát, mert stílusosak.

Tárolás

Attól függően, hogy mire tervezi használni az okosóráját, előfordulhat, hogy az átlagosnál több tárhelyre lesz szüksége. Hallgat-e zenét, ha igen, ez sok helyet foglalhat el, különösen, ha sokféle dallamot szeretne. Az olyan nagy márkák, mint a Samsung Galaxy Gear 2, meglehetősen alacsony tárolókapacitással rendelkeznek, mindössze 4 GB belső tárhellyel . Ha tisztességes tárolókapacitással rendelkező okosórát szeretne, akkor jobb megoldás ha olyan órát választ, aminek a tárhelye bővíthető MicroSD kártyával.

Szinkronizálás a telefonnal


Győződjön meg arról, hogy a kívánt okosóra kompatibilis a telefonjával, mivel egyes okosórák kizárólag iPhone vagy Android telefonokhoz készülnek, ami bosszantó, ha 6 hónap múlva telefont cserél. Azonban sok okosóra szinkronizálható az okostelefon mindkét típusával, így ezek választása jobb ötlet.

Szinte minden okosóra szinkronizál a telefonnal, de ez Bluetooth-on keresztül történik, ami azt jelenti, hogy az okostelefonnak nagyon közel kell lennie. Például nem játszhat zenét okostelefonjáról Bluetooth-on keresztül amikor az edzőteremben tartózkodik, és a telefon egy szekrényben van. Néhány óra képes SIM kártyát fogadni, így önálló telefonként is használható. Ez azt jelenti, hogy otthon hagyhatja drága okostelefonját, miközben estére kimegy, és továbbra is kezdeményezhet hívásokat szöveges üzenetek küldhet vagy fogadhat, és még az interneten is böngészhet. A SIM kártyás okosórák kiválóan alkalmasak utazásra is, mivel nem kell magával vinnie okostelefonját, de továbbra is kényelmesen használhatja a csuklójára rögzített telefont.

Okosóra kínálatunkat itt találod.

Fitness

A fitness karkötők valóban hasznosak, de valljuk be, legtöbbjük nem néz ki olyan jól, mint egy okosóra. Szerencsére van néhány jó megjelenésű modell, amelyek intelligensek és fittek. A Xiaomi egyes okosórája például pulzusmérővel, lépésszámlálóval, hőmérséklet-leolvasással, EKG-elemzéssel, alvásfigyelővel, ülő emlékeztetővel is rendelkezik. Ennél is fontosabb, hogy stílust áraszt.Ár

Lehet, hogy megtalálta a kívánt okosórát, de némelyikük rendkívül drágák, és gyakran a névért fizetnek, nem pedig egy tisztességes specifikációért, ami nem jelenti azt, hogy valóban az a legjobb ajánlat. Az okosórák keresése előtt gondolja át, mennyit szeretne költeni, mivel számos jó lehetőség áll rendelkezésre az ismert márkákon kívül. Még mindig rengeteg nagyszerű funkciót kaphat (valójában sokkal jobb), és kevesebbet fizethet. Miután felmértük az előnyöket és hátrányokat, beleszerettünk egy okosórába, mivel jó akkumulátor élettartammal, tisztességes tárhellyel rendelkezik, csodálatosnak tűnik, rengeteg stílusban kapható, és fitness alkalmazásokban is élen jár, de legyen megfizethető.

Tovább az okosórákhoz...