Kalkulátorok

UPS Akkumulátor (24V) Kapacitás Kalkulátor

Eszköz Teljesítménye (W):

Áthidalási Idő (óra):


 

Csónakmotor Akkumulátor Kalkulátor

Motor Teljesítmény (LBS):

Üzemidő (óra):

Teljesítményszint (%):

Akkumulátor Típusa (válassz):

Akkumulátor Feszültsége (V) (válassz):

 

A fenti példakód a csónakmotor akkumulátor kapacitásának számításakor egy fiktív vízellenállási tényezőt használ, amelyet mi választottunk demonstrációs célokra. Az általunk használt vízellenállási tényező 0.1, ami azt jelenti, hogy az ellenállás 10%-kal növeli a motor teljesítményigényét minden 100 kg csónaksúly esetén.

A csónak önsúlya a kalkulátorban 100 kg-ra van beállítva, ami csak egy átlagos érték, és az tényleges csónakok súlya eltérő lehet.

Fontos megjegyezni, hogy a valós vízellenállás sokkal összetettebb és függ a csónak formájától, a víz állapotától, a sebességtől és más tényezőktől is. Az általunk használt értékek csak illusztrációs célokat szolgálnak, és nem feltétlenül tükrözik a valós viszonyokat.

 


 

Vezeték keresztmetszet kalkulátor

Akkumulátor feszültség (V):

Inverter teljesítmény (W):

Vezeték hossza (m):

Vezeték anyaga:

A vezetékkalkulátor segítségével könnyedén meghatározhatja, milyen vastag kábelre van szüksége!

Fontos, hogy az inverter és az akkumulátor között megfelelő vastagságú vezetéket használjunk, hogy biztosítsuk a rendszer hatékonyságát és biztonságát. A kábel túl vékony keresztmetszete fokozott ellenállást eredményez, ami hőt termel és csökkenti a rendszer hatékonyságát.

Ez a kalkulátor segít meghatározni a vezeték megfelelő vastagságát. Egyszerűen adja meg az akkumulátor feszültségét (V), az inverter maximális teljesítményét (W), a vezeték hosszát (m), és válassza ki a vezeték anyagát. A kalkulátor azonnal kiszámolja a szükséges vezeték keresztmetszetet.

A vezeték anyagának kiválasztása fontos tényező, mivel a különböző anyagoknak eltérő az elektromos vezetőképessége. A réz jobb vezető, mint az alumínium, így ha rézből készült vezetéket választ, vékonyabb vezeték elegendő lehet.