AA AAA akkumulátorok

A legjobb AA és AAA akkumulátorok

Ha a legjobb AA és AAA akkumulátorokat szeretnéd beszezni, akkor jó helyen jársz ebben a kategóriában. A Green Cell, Eneloop, ReCyko akkumulátorok megbízható eszközök, mindennapi széles körű használatra ajánljuk a hobbi és profi felhasználók számára.

A hordozható elektronikai eszközök lelke a magas hatásfokú akkumulátorokban rejlik. Akár fényképezőgépbe, távirányítóba vagy bármely háztartási eszközbe keresel akkumulátorokat, itt megtalálod ezeket széles választékban. Bízd magad az Elektro Hungary akkumulátoraira, és biztosítsd eszközeid hosszan tartó élettartamát.

Nézet:
Sorrend:

Miért érdemes akkumulátorokat használni elemek helyett?

Egyszerű. Az ár-érték arány miatt érdemes akkumulátorokat használni minden egyes elektronikai eszközben. Nem kell hetente, havonta elemeket vásárolnod. Nem is kell azokat a gyűjtőpontokra vinned, hiszen az akkumulátorok akár több évig is bírni fogják. Használj hosszú élettartamú AA és AAA akkumulátorokat távirányítókban, játékokban, fülhallgatókban, wireless eszközökben.

AA és AAA akkumulátorok - ahol ne használd

Azon elektronikai eszközök esetében, amelyek folyamatosan, kis mennyiségű áramot fogyasztanak (faliórák, biciklivillogók, fejlámpák, stb.), nem ajánlott újratölthető kiviteleket használni. Az akkumulátorok több ideig képesek áramot szolgáltatni, mint a hagyományos elemek. Ez a pozitívum az akkuk esetében azt eredményezheti, hogy a faliórák késnek, a fejlámpák pedig pislákolni kezdenek.

A különféle újszülött légzésfigyelők, füstdetektorok esetében hagyományos elemet használjunk. Ezek a készülékek akkor is jeleznek, ha az akkumulátor töltöttségi szintje enyhén lecsökken. Előfordulhat, hogy szükség esetén nem jeleznek ezek a készülékek, ami potenciálisan veszélyt is jelenthet.

AA és AAA akkumulátorok - Előnyök

A modern akkumulátorok akár évekig is elraktározhatók és megőrzik a teljesítményüket. Száraz, hűvös helyen tárolva nem léphet fel korrózió. Ennek köszönhetően megbízhatóbbak a hagyományos elemeknél.

Az elmúlt években látványos fejlődést értek el az akkumulátorok. Ez azt jelenti, hogy sokkal hatékonyabban tudják tárolni a kémiai energiát, és azt megbízhatóan tudják leadni. Az akkumulátorok általában 2-5 évig is működnek, és a hagyományos elemeknél tovább bírják. Ezzel sok pénzt és időt tudunk megspórolni.

Ebben a kategóriában megtalálod az AA és AAA méretű akkumulátorok széles választékát. Az Elektro Hungary Akkumulátorok kategóriájában megvásárolhatod az egyéb méretű és teljesítményű eszközöket is.


Mekkora az AA és AAA akkumulátor?

A nyilvánvaló méretbeli különbség mellett teljesítményben és tárolóképességben is lehet eltérés. Egy kisebb méretű, AAA akku általában 800 és 1000 mAh tárolóképességgel rendelkezik. A nagyobbak (AA) akár 2600 mAh-val is bírhatnak.

Az exponenciális különbség a két érték között annak tudható be, hogy akkumulátorokba egész egyszerűen nagyobb mennyiségű Ni-MH vegyület fér. A szabványos méretek AA esetében: 14,5 x 50,5 mm, AAA-nál: 8,3 x 42,5 mm.


Hányszor tölthetem fel az akkumulátorokat?

Akár 500 töltési ciklust is kibírnak a modern akkumulátorok. Ha okosan használod az akkukat, akkor akár 4-5 évig is használhatsz egy-egy ilyen eszközt. Mennyire környezetbarát egy energiaforrás? Akár 3500 hagyományos elemet is megspórolhatsz egyetlen darab használatával.


Védd a környezetet, és használj akkumulátorokat!

Ha nagy fogyasztású eszközöket használsz, amelyek hamar lemerítik az elemeket, akkor mindenképp válaszd az akkumulátorokat. Egyetlen aksi a teljes élettartama alatt, akár 47 kg mennyiségű hagyományos elemet spórolhat meg.