Blog

Miért éri meg AAA akkumulátorokra váltani?

Demeter Gábor
Demeter Gábor
2022.01.25 21:04
Miért éri meg AAA akkumulátorokra váltani?

Napjainkban egy átlagos háztartásban elképesztő mennyiségű hulladék keletkezik. Gondoljunk csak a műanyag- és papírcsomagolásra, a kommunális szemétre vagy éppen az elektronikai hulladékra. Ezek nagy része sajnos a környezetet is károsítja - a hagyományos alkáli elemekre pedig ez hatványozottan igaz. Ha AAA akkumulátorra váltasz, a bolygónkat is segíted, és a pénztárcádat is kíméled.

Az AAA akkumulátorok előnyei

A hagyományos elemekkel szemben az AAA akkumulátorokat nem kell kidobnod, ha lemerültek. Ezek a termékek ugyanis újratölthetőek - ehhez csak egy megfelelő töltőre van szükséged.

Talán mondanunk sem kell, hogy ez mennyivel kevesebb elemhulladékot jelent! Arról nem is beszélve, hogy hosszú távon anyagilag is jól jársz, ha elem helyett újratölthető akkumulátort választasz.

A webshopunkban kapható AAA akkumulátorok igazán tartósak és megbízhatóak. Egy korszerű aksi akár 4-5 évig is működik, ami nagyjából 500 feltöltést jelent. Egy átlagos háztartás ezek alapján akár több ezer elemet is megspórolhat a hosszú évek alatt!

Milyen eszközökben használhatsz AAA aksikat?

Az újratölthető aksik számtalan készülék esetében bizonyulnak jó választásnak. Tipikusan ilyenek például a távirányítók vagy a fülhallgatók, de a zseblámpádban is nyugodtan használhatsz AAA akkumulátort.

Egyéb felhasználási területek:

Játékok
Távirányítós autók
Haj- és szakállvágók
Egerek és billentyűzetek
Meteorológiai állomások
Rádiók
Kamerák

Vannak azonban olyan eszközök is, ahol inkább az alkáli elemek jöhetnek szóba. Az újszülött légzésfigyelők és a füstdetektorok tartoznak ide, hiszen ezek a készülékek akkor is jelzést küldenek, ha az elem töltése enyhén csökken.

Amit a NiMH akkumulátorokról tudni érdemes

Az újratölthető AAA akkumulátorok a nikkel-metál-hidrid (NiMH) akkumulátorok közé tartoznak. Ezek a cellák komoly múltra tekintenek vissza, hiszen már az 1980-as évek óta elérhetők a boltok polcain lakossági felhasználásra is.

Az NiMH cellák mind teljesítmény, mind tárolókapacitás tekintetében felveszik a versenyt az alkáli elemekkel. Egy AAA akku tárolókapacitás jellemzően 800-1000 mAh között mozog, míg a ceruzaelemként is ismert AA cellák esetében ez az érték a 2600 mAh-t is elérheti.

Green Cell AAA akkumulátor

A kínálatunkban elérhető Green Cell AAA akkumulátor remek ár-érték arányt képvisel. A négy darabos kiszereléssel hosszú ideig megoldódnak az elemproblémáid, bármilyen készülékről legyen is szó.

A 800 mAh tárolókapacitású NiMH akkumulátor akár több száz hagyományos elem kiváltására is alkalmas. Széles hőmérsékleti tartományban üzemeltethető (-20 és +60 Celsius-fok között), így akár kültéri eszközökbe is helyezheted.

A lengyel Green Cell márka az egyik legnevesebb gyártó a piacon, így a minőségre biztosan nem lesz majd panasz. Az AAA akkumulátorra ennek megfelelően két év garanciát vállalnak.

Ha más típusú akkumulátorra is szükséged lenne

Érdemes szétnézned az Elektro Hungary teljes kínálatában, hiszen akkumulátorok széles választékával várunk.

Ha például a laptopod aksija vacakol, mindenképp tekintsd meg laptop akkumulátorainkat. Nálunk bármilyen márkájú számítógéphez vásárolhatsz minőségi cellákat. Legyen szó Dell, Apple, Acer vagy éppen Toshiba laptopról, egy minőségi akkuval új életet lehelhetsz a gépbe.

A laptop akkuk mellett egyebek mellett drónokhoz, elektromos kerékpárokhoz, hangszórókhoz és persze telefonokhoz is kínálunk első osztályú akkumulátorokat.