Inverterek

Szeretnénk bemutatni az autós inverterek és a napelem inverterek két kategóriáját. Számos kényelmi funkciót látnak el, ezért fontos megkülönböztetni és megismerni mindkét eszköz felhasználási lehetőségeit.

Az első eszköz, amelyek neve azt sugallhatja, hogy ezek gépjárművek áramellátásának támogatására szolgálnak, egyéb területen is nagy segítségedre lehetnek. Ezek a berendezések lényegében olyan feszültségátalakító szerkezetek, amelyekkel biztonságosan fel tudják tölteni az akkumulátort.

Az autós inverterek típusai

Az autós inverterek két fő típusát különböztethetjük meg. Az első a kimeneti jelalak módosult szinuszhullámával jellemezhető inverter. Ezt a kevésbé igényes készülékekhez használják. Ezek közül a következőket különböztethetjük meg: laptopok, TV-készülékek, LED lámpák. Nézd meg a webáruházunkban található inverter választékot, és válaszd ki a számodra legmegfelelőbb eszközöket.

A második típust, vagyis a tiszta szinuszhullámmal rendelkező átalakítót az érzékenyebb, állandó tápellátást igénylő, motorral rendelkező eszközökhöz használják. Ilyenek lehetnek a háztartási készülékek, szivattyúk, légkondicionálók, stb.

A piacon kapható inverterek között megkülönböztethetünk olyanokat is, ahol a bemeneti feszültség 12V vagy 24V. Ez a feszültség alakul át 230V-ra. Személygépkocsik esetében a szivargyújtó paraméterei miatt (12V) az első opciót kell választani. Másrészt a 24 V-os feszültség megtalálható a teherautókban, valamint egyes lakókocsikban.

A nagyobb igényű eszközök, például főzőberendezések vagy elektromos kéziszerszámok esetében az invertert a jármű vagy berendezés biztosítékcsatlakozási pontjához vagy akkumulátorához kell csatlakoztatni.

Amennyiben a biztosítéktáblát egy inverterrel együtt használjuk, tulajdonképpen egy speciális áramkört hozunk létre. Közvetlen kapcsolatot alakítunk ki ezáltal az akkumulátor és az inverter között.

Akár a biztosítéktáblához, akár közvetlenül az akkumulátorhoz csatlakoztatjuk a feszültségátalakító berendezést, létfontosságú, hogy valamilyen biztosítékot használjunk a potenciális veszélyek elkerülése érdekében.


A napelem inverterek funkcionalitása


A napelemes inverterek a napelemes rendszer legfontosabb részei. Számos fő feladatot látnak el, amelyek a napelemes rendszer okosabbá válásával együtt bővülnek.
Fő feladatuk, hogy a napelemek által termelt egyenáramból váltóáramot hozzanak létre, amelyet biztonságosan lehet használni az összes berendezésünk működtetéséhez.

Ezek a háztartás ellátását biztosító áramköri struktúrával rendelkeznek, és gondosan kiválasztott alkatrészekből épülnek fel. A megbízható működés érdekében az invertereknek különféle védelmi funkciókkal kell rendelkezniük: például a DC bemenet fordított polaritásvédelme, az AC kimenet rövidzárlat-védelme, a túlmelegedés és a túlterhelés elleni védelem, stb.

A napelemes invertereknek az egyenáramú bemeneti feszültség széles tartományában kell működniük, mivel a napelemes cellák végfeszültsége a terheléssel és a napfény intenzitásával változik.

Nézd meg a kategóriában található két típusra osztott inverterek paramétereit az egyes termékekre kattintva. A Green Cell , TBB Power és Mean Well gyártók megbízható eszközeit ajánljuk neked, melyekkel költséghatékonyan láthatod el a feszültség átalakítását az összes általad használt berendezés esetében.

A termékekre egyenként is rászűrhetsz a keresőt használva. A több ezer termék között könnyedén válogathatsz, nemcsak a megnevezés, hanem a paraméterek függvényében is. A berendezések kompatibilitását ellenőrizheted a termékek alatti sávban található listában.

Vásárlási segédet készítettünk, melyet ide kattintva olvashatsz.