Napelemes töltésvezérlők

A napelemes rendszer elengedhetetlen részének számít egy napelemes töltésvezérlő. Ez a készülék felelős azért, hogy az összegyűjtött energiát a rendszerbe integrált akkumulátorokba továbbítsa. Sőt, a töltésvezérlők arra is ügyelnek, hogy az akkumulátorok soha ne merüljenek a biztonságos szint alá. Nem mindegy tehát, hogy milyen napelemes töltésvezérlőt választasz, hiszen alapvetően befolyásolja a működést és a megbízhatóságot.

Nálunk kizárólag bizonyított gyártók megbízható termékeit találod, méghozzá többféle kivitelben. Találd meg könnyedén a céljaidnak megfelelő berendezést, és add le rendelésed még ma!

Nézet:
Sorrend:
 

PWM napelemes töltésvezérlők

Jelenleg két népszerű technika létezik a töltésvezérlők kapcsán: a PWM és az MPPT. Mindkét megoldás más és más előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik, így mindig a konkrét napelemes rendszeren múlik, hogy melyik számít jobb választásnak.

A PWM kifejezés a Pulse With Modulation, azaz az „impulzusszélesség modulált” napelemes töltésvezérlőket takarja. Az ilyen készülékek működése alapvetően igen egyszerű. Folyamatosan monitorozzák az akkumulátorokat, és amikor az egyik akku eléri a maximumát, egyszerűen csökkentik az oda folyó áram mennyiségét.

A PWM töltésvezérlők több okból is igen népszerűek. Egyrészt remek ár-érték arányt képviselnek, másrészt rendkívül megbízható technikának számítanak. Mellettük szól az is, hogy bármilyen napelemes rendszerhez elérhetők.

MPPT napelemes töltésvezérlők

A töltésvezérlők másik nagy csoportját a Maximum Power Point Tracking, azaz a maximális teljesítménypont követésére épülő termékek alkotják.

Az ilyen készülékek működése nem sokban tér el a PWM-típusú modellektől, a feszültségtöbblet kezelésében azonban jobbnak számítanak. Éppen ezért az MPPT töltésvezérlők nagyobb kapacitású napelemes rendszer esetében is remekül beválnak.

Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy az ilyen vezérlők élettartama jellemzően hosszabb, illetve a teljesítmény fokozására is képesek.

Válogass kiemelkedő kínálatunkból

Mindegy, hogy PWM vagy MPPT napelemes töltésvezérlőre van szükséged, nálunk több tucatnyi termék között találhatod meg az ideális készüléket. Ami közös bennük, hogy első osztályú minőséget képviselnek, hiszen a legnevesebb gyártóktól szerezzük be őket.

Az Elektro Hungary webshopban pillanatok alatt rábukkanhatsz a megfelelő napelemes töltésvezérlőre. Ehhez használhatod a jobb felső sarokban lévő szabadszavas keresőt, ahova bármilyen kifejezést begépelhetsz.

Emellett a bal oldali szűrőkkel is kereshetsz. Szűkítheted a listát gyártó, kimeneti feszültség, maximális töltőáram vagy éppen az akkumulátor típusa alapján.

Azzal is segítjük a döntésed, hogy a napelemes töltésvezérlők oldalán feltüntetjük a legfontosabb adatokat, és persze képek alapján is tájékozódhatsz.

Ha pedig más kiegészítőkre is szükséged van, érdemes szétnézned további, napelemes rendszerhez kapcsolódó termékeink között.

Ezek a lehetőségeid fizetés és szállítás terén

Miután összeállítottad a kosarad, már csak pár adatot kell megadnod, és máris összekészítjük a kosarad. A vásárlás során eldöntheted, hogy milyen formában szeretnél fizetni. Dönthetsz előreutalás, utánvét vagy bankkártyás fizetés között.

Amennyiben pedig személyesen veszed át a csomagot Nyíregyházán, készpénzzel is fizethetsz. A személyes átvétel mellett ugyanakkor választhatsz házhoz szállítást, illetve csomagpontos kézbesítést is.