Victron Energy VDI-32 galvanikus leválasztó

Cikkszám: GDI000032000
Victron Energy VDI-32 galvanikus leválasztó

Victron Energy VDI-32 galvanikus leválasztó

Cikkszám: GDI000032000
Online ár: 114 900 Ft

A galvánelemes izolátor megakadályozza az elektrolitikus korróziót. Blokkolja a parti áram földelővezetékén keresztül a hajóra jutó kisfeszültségű egyenáramot. Az ilyen áram ugyanis korróziót okozhat a hajó víz alatti fémelemeiben, például a hajótörzsben a hajócsavarban, a tengelyben, és így tovább.
A galvánelemes izolátor belsejében két, egymással ellenpárhuzamosan kapcsolt dióda található. Az ilyen típusú kapcsolás alkalmazása esetén a diódák mindkét irányban lehetővé teszik az elektromos áram működését, viszont csak egy bizonyos feszültségbeli küszöbérték felett. A diódák vezetőképességét biztosító egyenáramú feszültség körülbelül 1,4 V.

Az izolátor közvetlenül a hajó 230 V-os csatlakozása mögé van telepítve. A galvánelemes izolátorból előremenő feszültség magasabb, mint a fémek közötti potenciálkülönbség. Ennek eredményeként ez a feszültség nem teszi lehetővé az áramvezetést, és ezért a galvánelemes izolátor megakadályozza az elektrolitikus áramot. Viszont ha a váltakozó áramú áramkörben (nagyobb) hibafeszültség van jelen, a diódák átengedik az áramot, és a maradékáram-eszköz megszakítja azt.