Lítium-vasfoszfát (LiFePO4) akkumulátorok

A LiFePO4 akkumulátorok igencsak közkedvelt terméktípusnak számítanak, hiszen tartósak, erősek és a súlyuk sem jelentős. Ennek megfelelően a mindennapok és az ipar számtalan területén felbukkanak. Találkozhatunk velük napelemes rendszerekben, lakóautókban, elektromos hajókban és autókban.

Webshopunkban többféle LiFePO4 akkumulátor közül válogathatsz. Ami közös bennük, hogy kiemelkedően jó ár-érték arányt képviselnek. És hogy miként találhatod meg az ideális aksit? Használd a jobb felső sarokban lévő keresőt, és máris megmutatjuk a szóba jöhető találatokat.

Nézet:
Sorrend:
 

Amit a LiFePO4 akkumulátorokról tudni érdemes

A LiFePO4 rövidítés a lítium-vasfoszfát szavakat takarja. Ezek a modellek több előnnyel is rendelkeznek az egyéb akkutípusokhoz képest. A legjelentősebb talán az, hogy igazán hosszú élettartamot kínálnak. Egy LiFePO4 aksi ugyanis még 2000 töltési ciklus után is megtartja a kapacitása 80%-át. Az élettartama így akár 7 évre is rúghat.

A lítium-vasfoszfát akkumulátorok sikerének másik titka a méretükben és a súlyukban keresendő. Ezek a cellák ugyanis igencsak könnyűek és kevés helyet foglalnak. Arról nem is beszélve, hogy akár extrém körülmények között is bevethetők, hiszen az IP54-es szabvány szerint víz- és porállóak.

Bár tény, hogy a LiFePO4 akkumulátorok ára magasabb, mint a hagyományos ólom-savas aksiké, mindezt alacsonyabb üzemeltetési költséggel hálálják meg. A megtérülési idő tehát lényegesen rövidebb, ami fontos szempont mind a lakossági, mind az ipari felhasználás során.

A LiFePO4 akkumulátorok terén prémium minőséget kínálunk, többek között a Green Cell, Perfektium, Ultimatron France és Ecowatt márkájú termékekkel. Széles választékunk mellett hosszú garanciaidőt biztosítunk minden termékünkre. Az akkumulátorok beépített BMS-el rendelkeznek, ami garantálja az optimális működést. Emellett hazai support csapatunk áll rendelkezésre, hogy gyors és szakértői segítséget nyújtson bármilyen kérdés vagy probléma esetén.

Hol használhatók a LiFePO4 akkumulátorok?

A lítium-vasfoszfát akkumulátorok előnyeit az élet számos területén kiaknázzák. A legtipikusabb talán a napelemes rendszerek energiaellátásához kapcsolódik.

A LiFePO4 aksik remek tulajdonságait az autóipar is felfedezte, így az elektromos autókba napjainkban már ilyen cellák kerülnek. Ahogy már említettük, ezek a termékek kicsik és könnyűek. Ez pedig ideálissá teszi őket például kerekesszékek vagy elekromos hajók áramellátására.

A lítium-vasfoszfát akkumulátorok hosszú távra szólnak, karbantartást pedig egyáltalán nem igényelnek. A természetes energiaveszteség ugyanis minimális, az ilyen cellák pedig akár egy év használaton kívüli állapot után is teljesen működőképesek.

A LiFePO4 akkumulátorok kiválóan alkalmazhatók olyan területeken, ahol a hosszú élettartam, a megbízhatóság és a magas teljesítmény kritikus jelentőségű. Ideális választás napenergia tárolására, off-grid energiarendszerekben, valamint hordozható energiatárolási megoldásokhoz. A kempingezők és hajósok is előnyben részesítik őket a hosszú élettartam és a gyors töltési képességük miatt. Ezen kívül számos ipari alkalmazásban, például vészhelyzeti áramforrásokban vagy távoli állomások energiájának ellátásában is használatosak.

Böngészd végig kínálatunkat, és vess egy pillantást az egyéb akkumulátorokra is, ha más típust is vásárolnál!

Így rendelhetsz webshopunkban

Tudjuk, hogy nem könnyű megtalálni a tökéletes akkumulátort. Ezért webshopunkban igazán könnyű keresési lehetőséget biztosítunk. A bal felső sarokban lévő keresőbe beírhatod az akku típusát vagy az üzemeltetni kívánt készülék nevét. A rendszer máris feldobja neked azokat a LiFePO4 akkumulátorokat, amelyek kompatibilisek lesznek.

Érdemes ezt a funkciót használnod, hiszen egy-egy akkumulátor többféle készülékhez is használható. A termékek adatlapján emellett további információkat is találsz, például az akku feszültségéről, kapacitásáról, méretéről, súlyáról vagy éppen a jótállásról.

Miután megtaláltad az ideális akkumulátort, azonnal kosárba is helyezheted. A rendelés során lehetőséged van regisztrálni is, ami extra kényelmet jelent majd a jövőben. A következő vásárlásnál nem kell majd megadnod az adataidat, és nyomon követheted a rendelésed.

Fizetési és szállítási lehetőségek

A házhoz szállításról webshopunkban futárszolgálat gondoskodik. Akár csomagpontra is kérheted az akkut. Fizetés kapcsán az utánvét, az előreutalás és a bankkártyás fizetés közül választhatsz.